Jachtgrond voor de jacht met roofvogels

Wij zijn op zoek naar jachtgrond om de jacht uit te kunnen oefenen met onze roofvogels. Als valkenier ben ik hierbij niet aan minimale perceel-oppervlaktes gebonden. Mijn slechtvalk vliegt zowel op de hoge als op de lage vlucht. Bij de hoge vlucht wordt de slechtvalk als aanwachter gevlogen, dat wil zeggen dat de vogel hoog boven mij en mijn pointer blijft wachten tot het wild wordt opgejaagd. Bij de lage vlucht vliegt de slechtvalk vanaf mijn handschoen direct op zijn prooi af.

Wij plaatsen ook broedkorven voor de wilde eend. Hiermee beschermen we de eend en de eieren tijdens de broedperiode tegen predatoren en slechte weersomstandigheden. Korven worden, iets achteroverhangend op een windluwe en rustige plek, meestal boven het water geplaatst. Indien gewenst en indien mogelijk plaatsen we deze broedkorven ook bij u op locatie!

Klik hier voor meer informatie over de jacht met roofvogels

Jachtgrond voor de jacht met het geweer

Wij zijn tevens op zoek naar grond om jacht en schadebestrijding uit te kunnen oefenen met het geweer! Hiervoor is het belangrijk dat het gebied minimaal 40 hectare aaneengesloten groot is. Het is erg lastig om aan grond te komen, daar deze meestal al in “bezit” is van andere geweerjagers. Vaak gaat een gebied van vader/moeder op zoon/dochter door. Middels deze oproep hoop ik dat iemand mij hiermee kan helpen.

Klik hier voor meer informatie over de jacht met het geweer