Veel soorten gieren staan als “bedreigd” of als “ernstig bedreigt (kritiek)” op de Rode Lijst van de IUCN. Settels Roofvogels kweekt daarom met deze gieren, steunt Vulpro en staat 50% van haar gekweekte gieren af aan Vulpro voor herintroductie. De andere 50% worden gebruikt om het kweekbestand te vergroten om zo in de toekomst nog meer gieren uit te kunnen zetten!

Gierensoorten blijven dalen tot een zeer laag niveau. VulPro heeft het voortouw genomen bij het fokken van Afrikaanse giersoorten. Zij adviseren en trainen wereldwijd en zorgen voor een gezamenlijke inspanning om fokstrategieën en -protocollen te bevorderen. Hierdoor kunnen niet-uitzetbare gieren positief bijdragen aan het redden van hun wilde tegenhangers door levensvatbare nakomelingen voort te brengen die in het wild kunnen en worden vrijgelaten om afnemende populaties te versterken en in de toekomst gieren terug te brengen naar historische broedplaatsen waar ze zijn uitgestorven .

Opvang & Revalidatie

Vulpro vangt gewonde gieren op in heel Afrika. Zij belanden in de opvang van Vulpro, krijgen de behandelingen en revalidatie die zij nodig hebben en worden indien mogelijk weer vrijgelaten in de natuur!

Onderzoek & Educatie

Net als Vulpro voeren ook wij geregeld onderzoek uit en ondersteunen Vulpro hierbij. Ook verzorgen wij educatieve programma’s over alles wat direct en indirect met deze bijzondere en zeer belangrijke diersoorten te maken heeft!

Fokprogramma’s

Vulpro heeft in Afrika een groot kweekcentrum voor Afrikaanse giersoorten. Vanuit Nederland steunen wij Vulpro met een eigen fokprogramma om ook ons steentje bij te dragen.

Help mee om gieren aan te schaffen!

In gevangenschap leven gieren in veilige omstandigheden, maar regelmatig zonder soortgenoten en hebben hierdoor niet de mogelijkheid zichzelf voort te planten. Die individuele vogels wil het valkerijbedrijf Settels Roofvogels samenbrengen in een fokprogramma ter ondersteuning van Vulpro en deze dieren!

Doordat gierenpopulaties in de natuur afnemen, neemt de prijs voor deze vogels in gevangenschap toe. Hierdoor hebben wij uw hulp nodig om deze dieren aan te kunnen schaffen. Sponsor ons en red deze belangrijke dieren! Een grote donatie of een kleine donatie; alle beetjes helpen! Neem voor meer informatie contact met ons op of doneer direct door gebruik te maken van één van onderstaande doneermogelijkheden.

Scan met uw telefoon de QR-code om via internetbankieren te doneren.

Door op het logo te klikken kunt u uw donatie ook doen via iDeal.

Onwijs bedankt voor uw steun!

Hieronder een overzicht van wat gieren kosten:

Witruggieren

Losse vogel: € 5.000,-
Koppel: € 10.000,-

Rüppells Gieren

Losse vogel: € 7.500,-
Koppel: € 15.000,-

Kapgieren

Losse vogel: € 4.000,-
Koppel: € 8.000,-

Witkopgieren

Losse vogel: € 12.000,-
Koppel: € 24.000,-

Lammergieren

Losse vogel: € 20.000,-
Koppel: € 40.000,-

Aasgieren

Losse vogel: € 9.000,-
Koppel: € 18.000,-

Monniksgieren

Losse vogel: € 18.000,-
Koppel: € 36.000,-