Mijn naam is Jeroen Settels en van kinds af aan heb ik altijd iets met vogels gehad. Ruim 12 jaar geleden ben ik hobbymatig begonnen met valkenieren en besloot in 2012 mijn beroep ervan te maken. Settels Roofvogels, zo heet mijn valkerijbedrijf, verzorgt sindsdien educatieve programma’s waarin ik mijn passie, kennis en fascinatie voor de valkerij, de roofvogels en alles wat daarbij komt kijken met anderen kan delen. Mijn grootste wens is om mijn eigen dierentuin op te zetten, voornamelijk gericht op roofvogels. Hiermee bedoel ik niet alleen de orde roofvogels of uilen, maar ook andere rovende vogels, zoals; ooievaars, reigers en pelikanen. In 2017 heb ik samen met mijn vrouw Kim besloten mijn dromen om te zetten in werkelijkheid. Na mijn hele leven in Leusden te hebben gewoond hebben wij eind 2017 als gezin onze droomplek gevonden in Bunschoten-Spakenburg en zijn we begonnen met al onze plannen op papier te zetten. Medio 2018 is er mooi ontwerp (zie onderstaande tekening) tot stand gekomen. Samen met familie, mijn team, vrienden en vrijwilligers zijn wij er klaar voor om ons eigen “ROOFVOGELPARK” te realiseren!

Wij willen dagbesteding/werkplekken aanbieden voor mensen met een beperking, zoals verstandelijk beperkte mensen, mensen met een autisme verwante stoornis en ook mensen met het syndroom van down. Daarnaast willen wij gaan werken met mensen met psychische problemen en/of burn-out (Re-integratietraject). Voor hen is het niet (of op de korte termijn) mogelijk om regulier en/of fulltime te werken. In ons park willen wij hen vaardigheden aanleren met de bedoeling dat zij uiteindelijk weer naar het reguliere werk terug kunnen keren. Met behulp van professionele ondersteuning creëren wij straks veilige, stabiele werkplekken voor deze doelgroep.