Tropical- Geelvleugelara

Ara Macao

Het bontgekleurde vederkleed bevat veel geel, rood en blauw en iets groen. Kenmerkend is het zwartwitte deel van de snavel en de bleke, onbevederde wangen. De vogel heeft een lengte van 90 cm.

De geelvleugelara of (in Suriname) bokraaf (Ara macao) is een papegaaiachtige uit de familie papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld (Psittacidae). Het is de nationale vogel van Honduras.

Green- Groenvleugelara

Ara Chloropterus

De groenvleugelara is een grote, kleurrijke vogel die behoort tot de familie der Psittacidae (papegaaien van Afrika en de Nieuwe Wereld). Het is de grootste soort binnen het geslacht Ara.

Het voedsel in de natuur bestaat uit zaden, noten, vruchten, bessen en ander plantaardig voedsel dat ze in hoofdzaak in de boomtoppen vergaren. De vogel heeft een erg sterke snavel die een bijtdruk kan produceren van 138 bar en boomtakken in tweeën kan breken. De snavel is daardoor in staat om zeer harde noten en zaden te kraken.

Rio- Blauwgele Ara

Ara Ararauna

Blauwgele ara’s worden ongeveer 76-86 centimeter lang en wegen tot 900-1300 gram. Kenmerkend is hun kleurrijke verenkleed met blauw en olijfgele vleugels en staart en een groene tip op de kop van de ara. De keel en borst is olijfgeel gekleurd. Hun snavel is zwart en zeer krachtig en in staat om grote noten te kraken. De irissen van de ogen zijn lichtgeel. De huid rondom de ogen en de snavel is naakt en wit van kleur. Bij opgewonden of gestreste vogels kan dit echter rossig van kleur zijn. Op de naakte huid zijn kleine donkere lijntjes te zien die worden veroorzaakt door korte stoppelige zwarte veertjes. Deze veerlijntjes komen samen bij de neus en keel. De krachtige poten zijn donkergrijs.

Blu- Blauwgele Ara

Ara Ararauna

Deze ara soort komt voor in Bolivia, Brazilië, Ecuador, Frans Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname en Venezuela. Voorheen kwam de vogel ook voor op het eiland Trinidad. Hier is hij nu echter uitgestorven. Op het eiland Puerto Rico is het dier uitgezet. Het leefgebied bestaat uit zowel droge als vochtige tropische en subtropische wouden. Ook wordt hij aangetroffen op de savannes. Het eenvoudigst zijn de dieren te vinden in de nabijheid van water. Van zeeniveau tot op hoogtes van ongeveer 500 m boven de zeespiegel. Hij houdt zich voornamelijk op in de boomtoppen.