Arwen- Europese Buizerd

Buteo Buteo

De buizerd komt voor in het grootste gedeelte van Europa en delen van Azië. Hij is een standvogel die in hetzelfde gebied overwintert waar hij broedt, op de koudste gebieden en enkele ondersoorten na. De vogel jaagt gebruikelijk in open land, maar nestelt in bosranden. Normaal gesproken bestaat de prooi van een buizerd voornamelijk uit kleine zoogdieren, amfibieën (zoals kikkers) en kleine vogels, maar hij is bij gelegenheid ook aaseter.

De buizerd is over het algemeen bruin van kleur, maar Arwen is uniek in haar kleuren. Zo wit zie je de buizerd maar zelden. Wij zijn daarom ook erg blij dat wij met haar mogen werken!

Govert- Roodrugbuizerd

Buteo Polyosoma

De roodrugbuizerd wordt in het Engels ook wel “variable hawk” genoemd, en dat is zeker terecht, want van deze soort zijn wel 27 verschillende soorten pluimages bekend. De soort bewoont in het wild wijdse landschappen, van alle hoogtes. Broeden gebeurt in verschillende seizoenen en kan ook variëren binnen deze soort. Ze bouwen grote stokkennesten op beschikbare hoge plekken. Eén tot drie eieren worden gelegd, welke na 26 tot 36 dagen uitkomen. De jongen krijgen hun veren na een periode van 40 tot 74 dagen.