Lady Duchess – Amerikaanse Zeearend

Haliaeetus Leucocephalus

Met een spanwijdte van 210 cm en een gewicht van 5.7 kilo is Lady Duchess onze grootste arend. De Amerikaanse zeearend is Amerika’s nationale vogel en staat afgebeeld op het grootzegel van de Verenigde Staten.’

De Amerikaanse zeearend heeft in tegenstelling tot de Afrikaanse zeearend een snavel die helemaal geel is. De volwassen vogel is geheel donkerbruin met een witte kop en staart.

Shenna – Chili Arend

Geranoaetus Melanoleucus

Shenna onze Chili Arend is een middelgrote arendsoort. Het is een forse roofvogel van 60 tot 80 cm lengte en een spanwijdte tot wel 200 cm. Het vrouwtje is aanzienlijk groter dan het mannetje. De vleugels zijn breed en lang en de staart is relatief kort. De Chili Arend is van boven egaal donkergrijs gekleurd. De vogel is van onderen lichter, soms met een fijne donkere streping op de buik en borst.

Het vliegbeeld is karakteristiek door de korte, wigvormige staart.

Daisy- Chili Arend

Geranoaetus Melanoleucus

De Chili arend leeft in heuvelland of berggebieden tussen de 1500 en 4500 m boven de zeespiegel met enige vegetatie van struiken (scrubland), maar ook met Nothofagusbossen. Het verspreidingsgebied strekt zich uit over het Andesgebergte vanaf de noordelijke uitlopers in Venezuela tot aan Vuurland, verder in heel Argentinië en het westen van Brazilië..